Å være i følelsen

Har du noen gang følt på en følelse det er «farlig» å kjenne på? Det tror jeg de fleste har. Man skal alltid holde masken, og leve opp til andres «forventninger» om deg. Og for all del, ikke vise sine svakheter eller snakke om følelser under noen omstendigheter. Man kapsler følelsen inn, lager en trygg forsegling rundt den, pakker den inn, og sender den avgårde til fjerne strøk. Mens den egentlig havner et sted i kroppen din, det være seg i magen, i brystet, i beina, i nakken, til og med i tankene dine, der den stadig lager bøll i underbevisstheten.

Hva om du tok en ordentlig titt på denne følelsen, og så den rett inn i øynene. Så hvor harmløs den egentlig er. At den er et produkt av din egen bevissthet, din egen oppfatning av virkeligheten. Iakttar den med et åpent sinn, ønsker den velkommen, og ikke gjør motstand mot den på noen som helst måte. Stå i den, og se hvor befriende det er å gi deg selv lov til å føle det du føler!

Det er skummelt å føle glede, ikke minst vise glede, for det har du ikke helt fortjent, tror du kanskje. Vel, hvorfor skal man gjøre seg fortjent til noe som helst?! Det er IKKE bra å føle seg sliten og deprimert, for du har absolutt ikke noe klage på. «Slutt å sutre!», tenker du. Andre må ikke få et inntrykk av at du er en surpomp…

Men se på det sånn: Følelsen er der av en grunn, og hvis du ikke orker å identifisere den, ikke har tid, det er for farlig osv., da vil den før eller siden skape trøbbel for deg, enten mentalt eller kroppslig. Du er hva du tenker, er det noen som sier. Og det er det nok mye sannhet i. De aller fleste energiblokkeringer i kroppen, kommer av ubearbeidede følelser, som bare lengter etter å bli sluppet ut. Vær i følelsene dine, og stol på at de vil forløses, så lenge du vet hva de er og hva de handler om, hva de vil fortelle deg, at det er du som har kontrollen. Lytt til dem, for ofte er de en god rettleder om hvor du befinner deg i livet ditt. De kan fortelle hva du trenger å gjøre noe med, og hva du kan være fornøyd med, være stolt av. Bli venn med dem! 🙂

Det er ved å blottlegge sine svakheter, du viser styrke. Aksepter deg selv som feilvare, sa en klok mann. Og alt som følger med!

Gråt om du må. Le om du må. Har du lyst, har du lov!

Det er lov å være trist – og blid også! 😀

Comments are closed.